Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ






Αθήνα καλοκαίρι του 2004. Η βραδιά ήταν πολύ ζεστή. Η Γιώτα τελείωνε το μακιγιάζ και έστρωσε το μαύρο κοντό φόρεμα της. Φόρεσε τις πιο χαμηλές γόβες που είχε. Υπήρχε λόγος!
Μεγάλωσε στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Από την εφηβεία της κατάλαβε ότι η ομορφιά της θα είναι το διαβατήριο στη ζωή της. Ασχολήθηκε από μικρή με το μόντελινγκ πιστεύοντας ότι ανέβει γρήγορα ψηλά. Στα 28 είχε συνειδητοποιήσει ότι μια και δεν κατάφερε με το μόντελινγκ να ανέβει ψηλά το τελευταίο της καλό χαρτί ήταν ένας καλός γάμος.
Ο δικηγόρος που είχε γνωρίσει πριν λίγο καιρό – γνωστός και πλούσιος – πληρούσε τις προϋπόθεσης που ήθελε. «Όμως» αυτό το άτιμο «όμως» την κυνηγούσε παντού.
Αυτό το «όμως» ευθυνόταν που δεν προχώρησε η καριέρα της στο μόντελινγκ. Και τώρα το έβρισκε πάλι μπροστά της.
Κατάφερε να τον γνωρίσει και η σχέση τους κράτησε 6 μήνες. Χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα του δικηγόρου που άλλαζε τις ερωμένες σαν τα κολλαριστά του πουκάμισα. Σε αυτό το διάστημα η Γιώτα είχε καταφέρει να απομακρύνει από την αγκαλιά του Αλέξη – έτσι λεγόταν ο δικηγόρος – δυο ανταγωνίστριες της και να έχει την αποκλειστικότητα.
Θεωρούσε ότι όλα πήγαιναν καλά ως τη στιγμή που ο Αλέξης απομακρύνθηκε από κοντά της. Δεν κατάλαβε το γιατί αλλά ήταν αποφασισμένη να μην χάσει τον πόλεμο.
Συνέχισε να επικοινωνεί μαζί του και σήμερα μετά από ένα μήνα ασφυκτικής πίεσης να βρεθούν η Γιώτα τα κατάφερε. Θα έβγαιναν πάλι μαζί απόψε. Δεν την πείραζε που μαζί τους θα ήταν και τρεις φίλοι του. Έτσι και αλλιώς αυτό που την ενδιέφερε ήταν η συνέχεια της βραδιάς. Αυτήν τη συνέχεια είχε σχεδιάσει καλά στο μυαλό της. Αυτή η συνέχεια θα τους έφερνε πάλι κοντά.
Το κινητό της κτύπησε, ήταν αυτός.
«Κατέβα είμαι κάτω» της είπε.
Έριξε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη, σχημάτισε το σήμα της νίκης με τα δάκτυλα της και κατέβηκε γρήγορα στο δρόμο. Η μεγάλη αντεπίθεση της ξεκίνησε.
Όπως στον πραγματικό πόλεμο οι μεγάλες επιθέσεις προετοιμάζονται την νύκτα και εκδηλώνονται ξημερώματα. Τότε που η Γιώτα πίστευε ότι ο Αλέξης θα ήταν στην αγκαλιά της. Για την Γιώτα η νύκτα αυτή ήταν σημαντική για το μέλλον της.
Μπήκε χαμογελαστή στο αμάξι φίλησε απαλά τον Αλέξη στα χείλια αλλά δεν πρόλαβε να μιλήσει. Κτύπησε το κινητό του και άρχισε να μιλάει. Συνέχισε να μιλάει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η Γιώτα ήταν συνηθισμένη από τέτοια γεγονότα και απλά του χαμογελούσε όποτε τα βλέμματα τους συναντιόταν.
Έφτασαν στο καλοκαιρινό παραθαλάσσιο μπαράκι. Επιτέλους ο Αλέξης έκλεισε το τηλέφωνο και κατέβηκαν από το αυτοκίνητο.
«Είσαι κούκλα» της είπε. «Φρόντισε να τους τρελάνεις όλους απόψε. Ξέρεις εσύ».
«Εσένα θέλω να τρελάνω» του είπε.
Δεν της απάντησε είχαν πλησιάσει τους τρεις άντρες που θα ήταν στη παρέα τους και ήδη ο ένας από αυτούς φώναζε δυνατά προς τον Αλέξη : «Καλώς τον πρόεδρο».
Ο Αλέξης γέλασε δυνατά και έκανε τις συστάσεις.
«Ο Γιώργος, ο Άγγελος, ο Πέτρος και από εδώ η Γιώτα μας» είπε τονίζοντας το «μας»
Η Γιώτα δεν γνώριζε κανέναν. Μόνο ο Γιώργος κάτι της θύμιζε. Στη συνέχεια της βραδιάς και παρακολουθώντας τη συζήτηση μεταξύ των ανδρών της παρέας τον θυμήθηκε. Ήταν υπουργός.
Η συζήτηση άναψε αμέσως. Κύριο θέμα της συζήτησης το ποδόσφαιρο και το παρασκήνιο του. Οι τέσσερις άνδρες σχεδίαζαν κάτι που θα ανέτρεπε πολλά status που υπήρχαν στο ποδόσφαιρο. Η Γιώτα παρακολουθούσε. Δεν γνώριζε και πολλά από ποδόσφαιρο αλλά δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει.
Ο Άγγελος φαινόταν ότι τα είχε σχεδιάσει όλα. Ενεργό ρόλο θα είχε ο Αλέξης της που θα αναλάμβανε πρόεδρος στην ΑΕΚ.
«Θα την ρίξουμε στη Β΄ Εθνική» έλεγε και ξανάλεγε ο Άγγελος και συνέχισε.
«Αυτό βολεύει και εσένα και την ομάδα σου Γιώργο. Παρά τα προβλήματα που έχει η ομάδα σου, με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β΄ Εθνική, ο ρόλος του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αναβαθμίζεται. Και θα έχεις και μεγάλο πολιτικό όφελος από την αναβάθμιση του ΠΑΟΚ. Ξέρεις πως θα το πουλήσεις για να μαζέψεις ψηφαλάκια».
«Άγγελε με τον Σωκράτη τι θα κάνεις; Αυτός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος σου» είπε ο Πέτρος που μιλούσε λιγότερο από όλους.
«Αυτός έχει τελειώσει πολιτικά και θα τελειώσει και ποδοσφαιρικά άμεσα» είπε ο Γιώργος. « Ακούσατε τι έχει πει ο πρόεδρος, τέρμα οι νταβατζήδες» συνέχισε με έπαρση.
«Και με τον κοντό τι θα κάνουμε;» είπε ψιθυριστά ο Πέτρος σαν να μην ήθελε να κάνει την ερώτηση.
«Τίποτα, με τους ανύπαρκτους θα ασχολούμαστε;» απάντησε τσαντισμένα και ρίχνοντας ένα αγριεμένο βλέμμα στον Πέτρο.
«Δεν είναι μόνος του, έχει και άλλους μαζί του, και ένα μεγάλο κομμάτι Αεκτζήδων πίνει νερό στο όνομα του» συνέχισε ενοχλημένος ο Πέτρος.
«Σε λίγες  μέρες θα είμαι πρόεδρος της ΑΕΚ. Εντάξει Πέτρο;» είπε ο Αλέξης υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.
«Το ψάχνω ποιοι άλλοι είναι μαζί του, δεν έχω μάθει για επιχειρηματίες, αυτός και κάτι άφραγκοι φίλοι του το παλεύουν αλλά δεν έχουν καμία ελπίδα» παρενέβη ο Γιώργος περισσότερο για να εκτονώσει το κλίμα.
«Και εγώ την ψάχνω και θα μάθω σίγουρα αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα μας εμποδίσει σε ότι λέμε» είπε και ο Άγγελος με σιγουριά.
«Έχω μια φίλη δημοσιογράφο, τη Σοφία, αυτή ξέρει κάποιους από την ΑΕΚ, να τη ρωτήσω;» προσπάθησε να μπει στην κουβέντα η Γιώτα, περισσότερο για να δηλώσει την παρουσία της.
«Μη μιλάς για αυτά που ακούς, πουθενά» της απάντησε αγριεμένα ο Αλέξης.
Η Γιώτα μαζεύτηκε και ο Πέτρος χαμογελώντας της είπε : «Αν δεν βρούμε κάτι, θα σου πει ο Αλέξης να το ψάξεις και εσύ» νιώθοντας ότι η Γιώτα ήταν το αλεξικέραυνο για τα νεύρα του Αλέξη στο πρόσωπο του.
Η βράδια κυλούσε αργά για την Γιώτα ενώ οι άνδρες σχεδίαζαν και ξανασχεδίαζαν τις επόμενες κινήσεις τους.
Κάποια στιγμή ο Αλέξης σηκώθηκε και η Γιώτα πετάχτηκε και αυτή από το κάθισμα της.
Χαιρετήθηκαν θερμά μεταξύ τους, το ποτό είχε επιδράσει και τα νεύρα είχαν χαλαρώσει, η Γιώτα χαμογελούσε αμήχανα εισπράττοντας κάποια κομπλιμέντα με καθυστέρηση.
Προχώρησαν με τον Αλέξη και μπήκαν στο αυτοκίνητο του.
Η Γιώτα προσπάθησε να τον πλησιάσει ενώ αυτός οδηγούσε για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα αν και η απελπισία είχε αρχίσει να την κυριεύει μια και η νύκτα αυτή, η τόσο σημαντική νύκτα για την ίδια, είχε γίνει κλοτσοσκούφι στα ποδιά κάποιων ανδρών που μιλούσαν όλη την ώρα για ποδόσφαιρο και παρασκήνιο.
Ο Αλέξης δεν αντιδρούσε, η απελπισία μεγάλωνε για την Γιώτα, όσο η απόσταση για το σπίτι της μίκραινε.
«Βάλτο στο πάρκινγκ μωρό μου» είπε η Γιώτα χαμογελώντας ξέροντας ότι στην τράπουλα δεν υπάρχουν άσσοι.
«Μωρό μου εμείς έχουμε τελειώσει» απάντησε ο Αλέξης με ένα τόνο που η λέξη «μωρό μου» ήταν εντελώς παράταιρη.
«Σε αγαπάω….» ψιθύρισε η Γιώτα.
«Αν κάποιο από τα φιλαράκια που είδες απόψε μου ζητήσει το τηλέφωνο σου, να του το δώσω;» απάντησε ακόμα πιο ψυχρά ο Αλέξης.
«Τι λες Αλέξη» ψιθύρισε η Γιώτα και τα μάτια της βούρκωσαν.
«Με κάνεις πάσα, τι είμαι πουτάνα;» συνέχισε μέσα σε αναφιλητά.
«Εντάξει δεν θα τους το δώσω αφού δεν θέλεις, καληνύχτα και καλή συνέχεια» είπε ψυχρά ο Αλέξης.
Η Γιώτα βγήκε από το αμάξι κλαίγοντας γοερά, ο Αλέξης έφυγε σπινάροντας…..

Το επόμενο πρωί βρήκε τη Γιώτα άυπνη με τα μάτια πρησμένα ξαπλωμένη στο κρεβάτι της φορώντας ακόμα τα ρούχα της.
Κάποια στιγμή σηκώθηκε και το πρόσωπο της ήταν αγριεμένο.
Έφτιαξε ένα καφέ, άναψε ένα τσιγάρο και κάλεσε από το κινητό της τη φίλη της τη Σοφία που είχε αναφέρει στη χθεσινοβραδινή παρέα.
Το τηλέφωνο κτύπησε αλλά η Σοφία δεν το σήκωσε. Προσπάθησε πάλι και πάλι και μέχρι η Σοφία να το σηκώσει.
«Ξυπνά και άκουσε με προσεκτικά» είπε η Γιώτα και η φωνή της είχε έναν τόνο που ούτε και η ίδια είχε ξανακούσει.
Άρχισε να εξιστορεί την χθεσινή κουβέντα των ανδρών με κάθε λεπτομέρεια.
Με τις πρώτες κουβέντες η Σοφία αν και είχε κοιμηθεί ξημερώματα όχι μόνο είχε ξυπνήσει για τα καλά αλλά κρατούσε και σημειώσεις από όσα τις εξιστορούσε η φίλη της.

Είχαν περάσει αρκετές μέρες η Γιώτα περπατούσε στο δρόμο και το μάτι της έπεσε σε κάποιες αθλητικές εφημερίδες.
Όλες είχαν φωτογραφία του μισητού της πλέον Αλέξη.
Πλησίασε, διάβασε τους τίτλους και όσες λεπτομέρειες είχαν τα πρωτοσέλιδα.
Αναφέρονταν σε μία δήλωση παραίτησης του Αλέξη «της».
Τις αγόρασε όλες και ένα χαμόγελο σχηματίστηκε για πρώτη φορά από εκείνη τη σημαντική της, όπως νόμιζε νύκτα.

Είχαν περάσει πάνω από δυο μήνες από εκείνη τη σημαντική νύκτα της Γιώτας και το πορτοκαλί τηλέφωνο στο γραφείο του Γιώργου κτύπησε.
Ο Γιώργος το κοίταξε βαριεστημένα. Ποιος θέλει να κουτσομπολέψει πρωινιάτικα αναρωτήθηκε ο Γιώργος και σήκωσε με κόπο το τηλέφωνο.
«Καλημέρα Γιώργο» και ο Γιώργος πετάχτηκε από την καρέκλα του.
«Τι κάνετε κύριε Πρόεδρε? Η χθεσινή δήλωση σας…….» ο Γιώργος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του.
«Άκουσε με Γιώργο και μην με διακόπτεις πριν τελειώσω, δεν σου τηλεφωνώ για τη χθεσινή δήλωση μου» η φωνή του προέδρου έγινε σκληρή.
Ο Γιώργος άκουγε παγωμένος τον πρόεδρο να του εξιστορεί λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που έκανε με τον Άγγελο, τον Αλέξη, τον Στάθη και άλλους.
Όσο η εξιστόρηση συνεχιζόταν τόσο ο Γιώργος πάγωνε και ίδρωνε ταυτόχρονα.
Ο πρόεδρος έκλεισε τον μακρύ του μονόλογο :
«Όλα αυτά τα έμαθα μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκα από σοβαρό επιχειρηματία που έκλεισε την εξιστόρηση όσων σου είπα Γιώργο, με τη φράση γιατί γίνονται όλα αυτά, στην οποία δεν μπόρεσα να απαντήσω».
Ο Γιώργος ήδη δεν αισθανόταν καλά και η σιωπή βάρυνε την τηλεφωνική γραμμή.
«Θα μπορούσα να σου κάνω την ίδια ερώτηση συμπληρώνοντας την με το ερώτημα εσένα ποιος σου είπε να ασχοληθείς με όλα αυτά αλλά ξέρω ότι δεν θα πάρω απαντήσεις»
«Κύριε πρόεδρε έχετε δίκιο» ψέλλισε ο Γιώργος.
«Λοιπόν θέλω να απεμπλακείς από όλη αυτή την ιστορία χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο, χθες, εντάξει;» και η φράση του προέδρου ήταν ο ορισμός της ρητορικής ερώτησης.
«Ναι, μάλιστα, βεβαίως» και ο Γιώργος θα συνέχιζε με όλες της καταφατικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου αν ο πρόεδρος δεν συνέχιζε τον μονόλογο του.
«Και κάτι ακόμα, υπάρχει ένα δικαστήριο σε λίγες μέρες. Ο επιχειρηματίας που μου τηλεφώνησε μου τόνισε ότι εσύ και οι φίλοι σου κάνετε κόντρα για κάτι που είναι απόλυτα νόμιμο. Το έψαξα και έχει και σε αυτό δίκιο. Θέλω να κλείσει το θέμα σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος. Το κατάλαβες ή να πω σε κάποιον από το γραφείο μου να χειριστεί το θέμα;»
«Το κατάλαβα και έχετε απόλυτο δίκιο, θα γίνει ότι ορίζει ο νόμος» απάντησε ο Γιώργος προσπαθώντας αποτυχημένα να ανακτήσει τη ψυχραιμία του.
«Εντάξει Γιώργο» και η γραμμή έκλεισε ενώ ο Γιώργος κρατούσε με το ένα χέρι το ακουστικό και αλλά το κεφάλι του.

Το φθινόπωρο είχε μπει για τα καλά. Το τηλέφωνο της Γιώτας κτύπησε και η φωνή της Σοφίας ακούστηκε χαρούμενη.
«Έχω νέα να σου πω για όσα μου είχες αναφέρει για τον Αλέξη και τα σχέδια του» είπε η Σοφία.
Όλο αυτό το διάστημα η Γιώτα είχε ρωτήσει πολλές φορές τη Σοφία αν έκανε τίποτα, αν είχε πει κάπου, όσα της είχε μεταφέρει, αν υπάρχουν εξελίξεις αλλά η Σοφία πάντα απέφευγε να της πει οτιδήποτε συγκεκριμένο.
«Θα σου τα πω την Κυριακή στο ΟΑΚΑ που θα πάμε παρέα. Μας έχουν παραχωρήσει οι φίλοι μου μια σουίτα για να δούμε το παιχνίδι. Σε σένα δηλαδή την έχουν παραχωρήσει για να σε ευχαριστήσουν αλλά κοντά στον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα. Θα σου τηλεφωνήσω για τις λεπτομέρειες» συνέχισε η Σοφία και μετέφερε την καλή της διάθεση στη Γιώτα που χαμογέλασε.
«Οκ… να πάμε και να σου πω κάτι Σοφία, εκείνη η νύκτα – η τελευταία νύκτα με τον Αλέξη και τους άλλους - δεν ήταν σημαντική για μένα τελικά» απάντησε η Γιώτα.

«Για την ΑΕΚ όμως, ήταν πολύ σημαντική νύκτα, θα σου εξηγήσω την Κυριακή» απάντησε η Σοφία γελώντας και έκλεισε το τηλέφωνο.

ΥΓ. Για να μην έχουν πια απορίες ο Άγγελος (που περνάει δύσκολες ώρες στην Κωνσταντινούπολη) και η παρέα του, γιατί χάλασαν εκείνα τα σχεδία τους, το καλοκαίρι του 2004!

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου