Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΚ






Ευτυχώς που έχουμε στιβαρή διοίκηση.....

Ευτυχώς που το παρελθόν με τις παρεμβάσεις των οργανωμένων έχει παρέλθει.....

Ευτυχώς που η Original 21 (βάσει και των ανακοινώσεων της) ασχολείται μόνο με τη στήριξη της ομάδας μέσα στο γήπεδο.....

Άρθρο του Γιώργου Κοσμά στο sdna.gr (http://www.sdna.gr/gr/gnomes/giorgos-kosmas/article/2730/i-alitheia-gia-ton-katsourani/) :

Η αλήθεια για τον Κατσουράνη


Ο Γιώργος Κοσμάς γράφει για το στόρι του ναυαγίου της επιστροφής του Κώστα Κατσουράνη στην ΑΕΚ και εξηγεί το τι πραγματικά συνέβη…

Ηπληροφόρηση που υπήρχε από κύκλους της ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες έκανε λόγο για “πάγωμα” ή και για ναυάγιο της επιστροφής του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα της καρδιάς του με υπαιτιότητα του ίδιου. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ο διεθνής μέσος απαιτούσε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, ενώ η ομάδα δεν συζητούσε για οτιδήποτε άλλο πλην της εξάμηνης συνεργασίας με ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αρκετά διαφορετική. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο “Κατσούρ” δεν έθεσε ποτέ θέμα 18μηνης δέσμευσης για να υπογράψει. Την επιθυμία του να γυρίσει στην ΑΕΚ (την οποία είχε άλλωστε εκφράσει και το περασμένο καλοκαίρι) δεν θα την εμπόδιζε ποτέ θέτοντας όρους. Και για τα χρήματα, άλλωστε, δεν έκανε κουβέντα. Και τσάμπα, με έναν μισθό της πλάκας, θα υπέγραφε στην ΑΕΚ αν αυτή τον ήθελε και του πρόσφερε συμβόλαιο. “Χορτασμένος” είναι, έχει βγάλει αρκετά λεφτά στην καριέρα του, ανάγκη δεν έχει και δεν θα καθόταν να κάνει παζάρια. 

Το οικονομικό σκέλος, πάντως, δεν προβλήθηκε από την ΑΕΚ ως η αιτία που δεν προχώρησε η ιστορία. Οι κύκλοι της ΑΕΚ έκαναν λόγο μόνον για τη διάρκεια του συμβολαίου. Αυτή, λοιπόν, δεν απαιτήθηκε ποτέ από την πλευρά του Κατσουράνη να είναι 18μηνη. 

Στη συνομιλία που είχαν πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Λυμπερόπουλος (που λειτουργεί ως εκπρόσωπός του) και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η μοναδική συζήτηση που έγινε ήταν για συμφωνητικό μέχρι το φινάλε της σεζόν, έως το καλοκαίρι. “Και μετά να καθίσουμε να τα ξαναπούμε για να δούμε αν και πώς θα συνεχίσουμε”, είχε ειπωθεί χαρακτηριστικά κατά την επαφή του “Λύμπε” με το αφεντικό της ΑΕΚ. 

Ουδέποτε λοιπόν έριξε στο τραπέζι η πλευρά του Κατσουράνη το ζήτημα για συμβόλαιο 1,5 έτους. Και η αίσθηση που δημιουργήθηκε στον Λυμπερόπουλο είναι ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία διαφωνία στη συζήτησή του με τον Μελισσανίδη. Για την ακρίβεια, η μεριά του Κατσουράνη διαμόρφωσε την εικόνα ότι ο Μελισσανίδης ήταν απολύτως θετικός απέναντι στην προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Το ραντεβού, μάλιστα, για να πέσουν οι υπογραφές επρόκειτο να πραγματοποιηθεί... σήμερα! Μάταια, όμως, περίμεναν ειδοποίηση από την ΑΕΚ μέσα στη μέρα οι Κατσουράνης και Λυμπερόπουλος. Το τηλεφώνημα-πρόσκληση “ελάτε να υπογράψουμε” δεν έγινε ποτέ.
Και ο λόγος είναι προφανώς όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή, οι ύβρεις μέρους των οργανωμένων κατά του Κατσουράνη. 

Αυτή η μεταγραφή, λοιπόν, δεν γίνεται επειδή η ΑΕΚ αποφάσισε, τελικά, πως δεν τη θέλει, όχι επειδή ο Κατσουράνης ζήτησε οτιδήποτε. Είπαμε, και τσάμπα υπέγραφε και σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι έβαζε τζίφρα. Η ΑΕΚ, όμως, έβαλε στη ζυγαριά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μέσω... εξέδρας. Και έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να καλέσει τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει. 

Διότι απλώς η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του κομματιού των οπαδών της που δεν επιθυμούν τον Κατσουράνη ξανά στην ομάδα τους και όχι υπέρ της κοινής επιθυμίας του Δέλλα και του “Κατσούρ” να βρεθούν ξανά κάτω από την ίδια στέγη (επιθυμία που είχε εκφραστεί και το περασμένο καλοκαίρι). 

Δικαίωμα της ΑΕΚ να αποφασίζει για τα του οίκου της με όποια κριτήρια θέλει. Όλοι και όλα, εξάλλου, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αλλά δεν χρειάζεται να παρουσιάζεται (πάλι) ο “Κατσούρ” ως ο “κακός” του στόρι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.


για την αντιγραφή

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου