Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

17 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ






Από το usay.gr (http://www.usay.gr/article/70704/allazei_proeklogiki_stratigiki_nd_ti_apofasistike_se_kleisti_syskepsi.html):

Αλλάζει προεκλογική στρατηγική η Ν.Δ. Τι αποφασίστηκε σε «κλειστή» σύσκεψη στο Μαξίμου

Μια «κλειστή» σύσκεψη με επικεφαλής τον ίδιο τον πρωθυπουργό που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αντώνης Σαμαρά και οι συνεργάτες του εκτός από τις λεπτομέρειες για τα ψηφοδέλτια κατέληξαν και στην αλλαγή της προεκλογικής τους στρατηγικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη κλειστή σύσκεψη, έγινε και μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα προεκλογικής στρατηγικής της Ν.Δ και αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή πλάνου ώστε να περιοριστεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να προβληθεί προς την κοινωνία ένα πιο σαφές πλάνο του κόμματος της Συγγρού για το αύριο της χώρας.
Στη Νέα Δημοκρατία στρέφονται πλέον στο να αφήσουν να ατονήσει η επιθετική πολιτική κατά του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις θεωρίες περί εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση που επικρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως η μέχρι σήμερα στρατηγική και η «δαιμονοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ για τα δεινά που θα προκύψουν στο ενιαίο νόμισμα αν έρθει στην εξουσία το κόμμα της Κουμουνδούρου, δεν απέδωσαν τους καρπούς που θα ήθελε το Μαξίμου, όπως αποτυπώνεται τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις.
Αντίθετα προκάλεσε μια «μονοδιάστατη» προεκλογική εκστρατεία για τη Νέα Δημοκρατία καθώς πέρασε σε δεύτερη μοίρα το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία.
Αυτό που αποφασίστηκε ήταν ότι πρέπει πλέον να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα για φοροελαφρύνσεις , για «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ, για δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Το ρεαλιστικό πλάνο της Νέας Δημοκρατίας
Το μεγάλο «χαρτί» του Α.Σαμαρά είναι πως όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν καταδείξει πως οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να εκτιμούν πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι εκείνος και όχι ο Αλέξης Τσίπρας με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εμπιστεύεται περισσότερο τον πρωθυπουργό για να διαχειριστεί τις οικονομικές προκλήσεις.
Τα στελέχη της Συγγρού θα επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν πιο άμεσα με την κοινωνία ώστε να κλείσουν και άλλο την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσουν πρώτα από όλα να «απομυθοποιήσουν» τις θέσεις της Κουμουνδούρου και να πείσουν πως το ρεαλιστικό πλάνο δεν είναι άλλο από την συνέχιση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και πρέπει να ολοκληρωθεί.
Στο 17,5% των αναποφάσιστουν στοχεύει το Μαξίμου
Άλλωστε, η έρευνα κοινής γνώμης της GPO που καταγράφει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, δείχνει πως το 17,5% -σχεδόν ένας στους έξι ψηφοφόρους- δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι για την ψήφο τους, εκ των οποίων η πλειοψηφία (13,5%) δηλώνει ότι θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα ακόμα και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 13,1% στο σύνολο του δείγματος.
Και αυτό ακριβώς το εκλογικό σώμα αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας καθώς έχοντας πλέον συσπειρώσει και εξαντλήσει την εκλογική της βάση αναζητά τους ψηφοφόρους που θα κάνουν την διαφορά και θα οδηγήσουν την παράταξη στην νίκη.

ΥΓ1. από Κ.Κ.

Αφού δεν απέδωσε η στρατηγική του φόβου θα αποδώσει το λαμπρό προεκλογικό πρόγραμμα του Βαγγέλη Σαμαρά;

ΥΓ2. από Κ.Κ.

Στη μέση μιας προεκλογικής περιόδου, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχευση, χωρίς όραμα, χωρίς κεντρικό σύνθημα, όταν αλλάζεις και προεκλογική τακτική τι αναμένεις να πετύχεις;

ΥΓ3. από Κ.Κ.

Ρε Αντώνη ειδοποίησε τουλάχιστον τα φερέφωνα τύπου Τράγκα και Αναστασιάδη για την αλλαγή της γραμμής μην εκτεθούν και αμαυρώσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα που "εκτελούν" καθημερινά.

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου