Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ ΕΓΩ!


    Αποτέλεσμα εικόνας για τρακτερ στα μπλόκα




Έχω μείνει έκλαμπρος με την ελληνική κοινωνία που μέσα σε 10 μέρες βρήκε τον πολιτικό της εκφραστή (που είναι το ακριβώς αντίθετο από τον πολιτικό εκφραστή που είχε βρει πριν ένα χρόνο), και θεωρεί ότι αυτός ο εκφραστής θα την κυβερνήσει και άμεσα.

Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει αυτό.....
Α ναι......

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2007 που κέρδισε τις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής (πάνω στους τάφους των θυμάτων των πυρκαγιών) και η κοινωνία απέρριψε τον Γιώργο Παπανδρέου, για να αντιστραφούν τα αποτελέσματα δυο χρόνια αργότερα το 2009.
΄Η λοιπόν η ελληνική κοινωνία κάνει μια παρόμοια στροφή σήμερα ή συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οικονομικά συμφέροντα και ενεργούμενα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να δημιουργήσουν την την επίπλαστη εικόνα μιας πολιτικής στροφής.

Επειδή πιστεύω ότι ο πολιτικός λόγος του Κούλη δεν έχει τόση μεγάλη απήχηση στην κοινωνία τείνω να οδηγηθώ στην εκτίμηση ότι συγκεκριμένοι κύκλοι θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα της πολιτικής στροφής.

Συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν έντονα στο ασφαλιστικό και στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο (που δεν το ξέρουμε αλλά αντιδρούν).

Η σημερινή κατάσταση στην κοινωνική ασφάλιση είναι τραγική.

Τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης δεν επαρκούν για την πληρωμή των συντάξεων και το έλλειμμα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε ή να μειώσουμε τις συντάξεις ή να αυξήσουμε τις εισφορές ή να συνεχίσει ο κρατικός προϋπολογισμός να καλύπτει τα ελλείμματα της κοινωνικής ασφάλισης με ότι αποτελέσματα έχει αυτό στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αντιδρώντων δεν λένε τι ακριβώς θέλουν (και ξεχωρίζω τις ηγεσίες από το σύνολο των αντιδρώντων γιατί όλοι δεν έχουν την πλήρη εικόνα του προβλήματος).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όμως και έχουν εικόνα και την αποκρύπτουν.

Τι πρότειναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των δικηγόρων για την επίλυση του μηνιαίου ελλείμματος του ταμείου τους;
Τι πρότειναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των γιατρών για την εισφοροδιαφυγή των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών;
Τι πρότειναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των μηχανικών για τον έλεγχο των συνθηκών απασχόλησης των μηχανικών στις τεχνικές εταιρίες και τι πρότειναν για να μην επιδοτεί η κοινωνία μέσω των "πόρων" το ασφαλιστικό τους ταμείο;
Τι πρότειναν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αγροτών για το ύψος των εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ σε σχέση με τις συντάξεις που καταβάλει και τη μη καταβολή των θεσπισμένων εισφορών; 

Επειδή λοιπόν κάποιος θα πρέπει να επιβαρυνθεί για τη λύση του προβλήματος πρέπει να αποφασίσουμε ποιος και πόσο (η λύση την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία ή τα μονοπώλια ή ο καπιταλισμός μάλλον έχει απορριφθεί από την ελληνική κοινωνία αλλά και αν δεν είχε απορριφθεί, μάλλον δεν θα την πλήρωνε κανένας από τους τρεις παραπάνω αναφερόμενους).

Άρα θα πρέπει το έλλειμμα να καλυφθεί είτε:

α) από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή "όλους μας"
β) από τους συνταξιούχους με τη μείωση των συντάξεών τους
γ) από τους εργαζόμενους με την αύξηση των εισφορών τους

Έλα όμως που κάποια στοιχεία περιπλέκουν το πρόβλημα.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες οι 8 στους 10 δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ και 3 στους 5 κάτω από 5.000 ευρώ.
Στους δε αγρότες οι 3 στους 5 δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ. 

Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη λύση του προβλήματος ή καλύτερα θέλουν να διαιωνισθεί η κατάσταση που έχει τίτλο "ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΠΣΡΑΤΤΩ ΕΓΩ"

ΥΓ1.
Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων  και αγροτών που δεν ήξεραν το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και το ανακάλυψαν τις τελευταίες 10 ημέρες. 
Έχουν δε τη μαγική λύση για την επίλυσή του και αυτή η λύση έχει όνομα.....ΚΟΥΛΗΣ ή ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ!

ΥΓ2.
Παιδιά ψηλά τις γραβάτες (με λυμένους τους κόμπους όμως για μην έχουμε τίποτα προβλήματα)! 
Παιδιά φουλ τα γκάζια στα τρακτέρ (μέχρι τις 20 Φλεβάρη)!

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου