Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ







Από το gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/football/article/967380/soyper-deal-100-ekatommyrion-gia-melissanidi) :

Σούπερ deal 100 εκατομμυρίων για Μελισσανίδη!

Ποσοστό μετοχών ύψους 22,5% από την Aegean πούλησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε ένα εξαιρετικό κερδοφόρο deal για τον ίδιο που του αποφέρει έσοδα στα 100 εκατομμύρια...

Σίγουρα συνιστά μία εξαιρετική είδηση για να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχώρησε σε ένα ακόμη σούπερ κερδοφόρο deal πώλησης ποσοστού μετοχών της επιτυχημένης Aegean Marine Petroleum, κάτι που αποτελεί αναμενόμενα πρώτο θέμα (στα ναυτιλιακά, οικονομικά και όχι μόνο) ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και ειδικά της Νέας Υόρκης.
Άλλωστε πρόκειται για μία πώληση ποσοστού 22,5% μετοχών της Aegean Marine Petroleum αντί ενός ποσού που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια! Αν μη τι άλλο μία συμφωνία που χαρακτηρίζεται ως σούπερ για το αφεντικό της ΑΕΚ και της συγκεκριμένης εταιρείας που είναι επί σειρά ετών εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μία είδηση που εννοείται πως το gazzetta.gr φρόντισε και επιβεβαίωσε σε απόλυτο βαθμό προτού σας την παρουσιάσει...
Μάλιστα στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της είδησης του σούπερ deal υπάρχουν και δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη σχετικά με τη συμφωνία αυτή και το μέλλον της εταιρείας:
«Είναι τιμή μου να έχω παίξει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Aegean και είμαι περήφανος που σήμερα η εταιρεία κατέχει μία δυναμική και ηγετική θέση στους τομείς της ναυτιλίας και ανεφοδιασμού στη βιομηχανία καυσίμων των θαλάσσιων μεταφορών», τόνισε αρχικά ο Μελισσανίδης για να συνεχίσει τονίζοντας:
«Ανυπομονώ για ανάλογη συνεργασία σε στενό κύκλο με την ηγετική μας ομάδα και να παρακολουθήσουμε την Aegean να συνεχίσει την πορεία της προς την ανάπτυξη και την επιτυχία».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που σας παραθέτουμε και τα οποία αφορούν  την ίδια είδηση πλέον ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα λειτουργεί περισσότερο με ρόλο συμβουλευτικό (και απόλυτα ουσιαστικό για τη στρατηγική της εταιρείας) προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να δυναμώνει η Aegean Marine Petroleum στο χώρο που δραστηριοποιείται...

Ας δούμε κάποια μικρά αλλά σημαντικά θεματάκια της συγκεκριμένης επιχειρηματικής συμφωνίας.

Είναι πρωτόγνωρο για τα επιχειρηματικά δεδομένα, να πουλάει ο ιδιοκτήτης μεγάλου ποσοστού μετοχών μιας εταιρίας, τις μετοχές του και αγοραστής των μετοχών να είναι η ίδια η εταιρία.

Και αυτό διότι:

α) αν η εταιρία πηγαίνει καλά και εσύ ως μεγαλομέτοχος θέλει να αποχωρήσεις για οποιονδήποτε λόγο, βρίσκεις αγοραστές των μετοχών σου (κάτι που είναι εύκολο αφού η εταιρία πηγαίνει καλά) και γίνεται η μεταβίβαση των μετοχών
β) αν η εταιρία δεν πηγαίνει καλά, αν εσύ ως μεγαλομέτοχος πουλήσεις τις μετοχές σου στην ίδια την εταιρία, στην πραγματικότητα φορτώνεις τη ζημιά ΣΟΥ, στους παραμένοντες μετόχους, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση και σαφώς αυτή η επιχειρηματική κίνηση δημιουργεί πολλά θέματα, όχι μόνο οικονομικής αλλά και νομικής φύσης.

Οι συνέπειες αυτού του deal θα φανούν άμεσα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Το deal (όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου) αφορά την πώληση μετοχών σε τιμή τουλάχιστον 4 φορές κάτω από την τιμή εισαγωγής στο χρηματιστήριο.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν και θα έχουμε και συνέχεια.....

Εμείς παραμένουμε δίπλα στον Σωτήρα της ομάδας μας και ελπίζουμε τώρα που πήρε μαρούλι της τάξεως των 100.000.000 δολαρίων:

α) να κλείσει κάποιες οφειλές της ΑΕΚ προς το ΟΑΚΑ
β) να φανεί για άλλη μια φορά ανοιχτοχέρης στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας
γ) να χρηματοδοτήσει γενναία το κτίσιμο του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια που έχει ξεκινήσει από τον Γενάρη του 2013
δ) να πετάξει κανένα ξεροκόμματο στους Αλήτες Ρουφιάνους Δημοσιογράφους που τον γλύφουν όλη μέρα ανιδιοτελώς
ε) να μοιράσει λίγο φρέσκο σανό γιατί την βγάζουμε με τον μπαγιάτικο και έχουμε προβλήματα δυσπεψίας

ΆΣΧΕΤΟ ΥΓ.

ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ

ΣΠΑΝΟΣ

Αυτά.....

Κ.Κ.

(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου