Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ




Σήμερα φίλος και σύντροφος που είναι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μου έδωσε να διαβάσω τα έγγραφα που έστειλε η Τουρκική κυβέρνηση μέσω της Τουρκικής πρεσβείας, με τα οποία ζητά την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα αποτελούν μέρος της δικογραφίας με την οποία ζητείται η έκδοση τους στην Τουρκία.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα περιγράφουν την απόπειρα πραξικοπήματος και τα άρθρα του Τουρκικού ποινικού κώδικα τα οποία παραβιάστηκαν με την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Κανένα έγγραφο όμως από αυτά που απέστειλε η Τουρκική κυβέρνηση δεν στοιχειοθετεί τη συμμετοχή των 8 Τούρκων στρατιωτικούς στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Κανένα στοιχείο, καμία μαρτυρική κατάθεση δεν εμπλέκει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και οι κατηγορίες στα πρόσωπά τους, με τις οποίες ζητείται η έκδοση τους είναι έωλες.

Κανένας όχι μόνο Έλληνας, κανένας Ευρωπαίος  δικαστής με αυτά τη στοιχεία που έχουν αποσταλεί από την Τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει την έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία.

Και κανένας Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να βάλει την τελική υπογραφή για την υλοποίηση της έκδοσης.

ΥΓ.
Δεν αναφέρομαι στο καθεστώς που έχει επιβάλει ο Ερντογάν σήμερα στην Τουρκία, και αν λόγω του καθεστώτος η έκδοση των 8 στρατιωτικών επιφέρει κινδύνους για τη ζωή τους.
Θεωρώ ότι πρώτα και κύρια θα πρέπει να αποδειχθεί η βασιμότητα των κατηγοριών για συμμετοχή τους στο πραξικόπημα από την Τουρκική κυβέρνηση και βάσει των εγγράφων της Τουρκικής πλευράς.
Αυτό όχι μόνο δεν αποδεικνύεται με τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί και αυτό το γεγονός πρέπει να οδηγήσει στην ΑΜΕΣΗ απελευθέρωσή τους.

Κ.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου