Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟΥ! Νο 2







Το σχόλιο του φίλου Ηλία Τσαμουργκέλη για το άρθρο σταθμός του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/football/article/636372/i-aek-plironei-lathos-tis-na-min-alosei-ti-dimarhia-kai-tin-perifereia) :

"Η ουσία είναι απλή, όσο και το δίδαγμα: έκανε λάθος η ΑΕΚ. Έκανε λάθος που δεν κατέβασε δικό της υποψήφιο για τον δήμο και που δεν στήριξε με δημόσια επίσημη δήλωση τον προηγούμενο περιφερειάρχη στις εκλογές". 
Να και μια κυνική ομολογία από ένα τσογλανάκι του δεκάευρου για το πως γίνεται το πολιτικό-οικονομικό-αθλητικό παιχνίδι σήμερα. Κι όμως αληταριό το κάνατε με τους άλλους υποψήφιους και το χάσατε, γιατί δεν σας παίρνει στη Φιλαδέλφεια να κατεβάζετε τραμπουκοφασίστες.


Η ΑΕΚ πληρώνει το λάθος της να μην αλώσει τη δημαρχία και την περιφέρεια

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει το σχέδιο για το γήπεδο, κοιτάζει την στάση της Δούρου και του Βασιλόπουλου και πιάνει το νόημα του μηνύματος που στέλνει η Ελλάδα του 2014 στην ΑΕΚ.


Και τώρα που έχει φτάσει στο παρά 5, και περιμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα της επιτρέπει να ξεκινήσει τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ βρίσκεται πάλι στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνει ότι έχει σημαντικούς λόγους να ανησυχεί για την πιθανότητα να βρει μπροστά της σημαντικά εμπόδια. Τέτοιο θα είναι τόσο η επιλογή της Ρένας Δούρου, που είναι η νέα Περιφερειάρχης Αττικής να βρει έναν τρόπο για να μπλοκάρει τα 20 εκατ. ευρώ που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί, από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη, για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Τέτοιο θα είναι και η άρνηση του νέου δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλου στο σχέδιο της ΑΕΚ και η απροθυμία του να συνεργαστεί με την ΑΕΚ στην κατασκευή του νέου γηπέδου.
Πολύ μεγαλύτερο εμπόδιο θα είναι βεβαίως η εναντίωση του νέου δημάρχου στην υλοποίηση του έργου. Διότι με μπροστάρη τον δήμαρχο είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολίτες που θα κινηθούν για να εμποδίσουν, με όποιο τρόπο, την υλοποίηση του έργου.
Αν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω, η Ελλάδα του 2014 θα παραδώσει στην ΑΕΚ με σκληρό τρόπο ακόμη ένα μάθημα για το πώς αυτή πρέπει να συμπεριφέρεται και να δρα, όμοιο με αυτό που της παρέδωσε στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν σκανδαλωδώς αφαιρέθηκε το γήπεδό της από τον Ολυμπιακό Φάκελο, και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η τότε κυβέρνηση της έδειξε της ΑΕΚ ότι η καλύτερη λύση ήταν να κατεδαφίσει το γήπεδό της και να φτιάξει άλλο και εκ των υστέρων όχι απλώς δεν την βοήθησε αλλά και την εμπόδισε να το κάνει.
Ακούγοντας όσα είπε το μεσημέρι στο Ζάππειο ο υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου δεν βρήκα λόγο για να μην παρακαλάει η κοινωνία, δηλαδή οι δημότες, της Νέας Φιλαδέλφειας για την υλοποίησή του. Κάνεις μια βόλτα στο σημερινό Αλσος και καταλαβαίνεις ότι θα ευεργετηθεί. Κάνεις και μια γύρα στα μαγαζιά της περιοχής, επιχειρείς τη σύγκριση με αυτό που θυμάσαι να συμβαίνει στην Δεκελείας τον καιρό της ΑΕΚ, και καταλαβαίνεις ότι η περιοχή θα ευεργετηθεί οικονομικά. Θα μπορούσα να βάλω μια σειρά από παρόμοιες διαπιστώσεις αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Ακόμη και ένας μαθητής δημοτικού θα μπορούσε να καταλάβει αν θα κάνει ή όχι καλό στη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο.
Η ουσία είναι απλή, όσο και το δίδαγμα: έκανε λάθος η ΑΕΚ. Εκανε λάθος που δεν κατέβασε δικό της υποψήφιο για τον δήμο και που δεν στήριξε με δημόσια επίσημη δήλωση τον προηγούμενο περιφερειάρχη στις εκλογές. Αυτό είναι το δίδαγμα που θα της παραδώσει της ΑΕΚ η σημερινή ιστορία που αφορά το γήπεδό της. Αυτό της λένε με τη στάση τους η Δούρου και ο Βασιλόπουλος. Η ΑΕΚ, επαναλαμβάνω, η ΑΕΚ φτάνει σήμερα να εξαρτάται από δύο φρέσκα πρόσωπα της πολιτικής ζωής, τα οποία σκέφτονται να μιμηθούν όλους τους προηγούμενους και αντί να κοιτάξουν την μεγάλη εικόνα, της κοινωνικής προσφοράς φαίνεται ότι προτιμούν να κοιτάξουν το μεγάλο πεδίο προβολής που τους δίνει η ΑΕΚ αν της αντισταθούν. Βλέπουν μπαλκόνι μπροστά σε μεγάλη πλατεία και σκέφτονται να εκμεταλλευτούν την τύχη τους και να γίνουν “μάγκες”. Να παραστήσουν τους “αντάρτες” στην πλάτη της ΑΕΚ. Διότι περί αυτού πρόκειται. Στην υπόθεση “γήπεδο της ΑΕΚ” βλέπουν τα λεπτά της δημοσιότητας που θα κερδίσουν και μόνον αυτά. Να γίνουν οι “μάγκες” που θα τα βάλουν “με τον Μελισσανίδη και τα συμφέροντα”. Virtual επαναστάτες. Θα αφήσουν την ΑΕΚ χωρίς γήπεδο και την Νέα Φιλαδέλφεια με τον ρημαγμένο βάλτο των 430 στρεμμάτων με μόνο όραμα να κερδίσουν το χειροκρότημα όσων φαντασιώνονται ότι η στάση είναι πολιτική, ιδεολογική, ρομαντική, αριστερή, κόντρα στα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα. Τρομερό πολιτικό παραμύθι, με τον Μελισσανίδη στον ρόλο του δράκου.
Αν ο δήμαρχος Βασιλόπουλος έχει βάσιμους λόγους και τεκμηριωμένες ενδείξεις ή αποδείξεις ότι το γήπεδο θα υποστηρίξει σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα, ότι θα βλάψει την περιοχή, περιμένουμε να τον ακούσουμε. Και έχει χρέος να προχωρήσει δημοσίως σε αποκαλύψεις. Θα είμαι ο πρώτος που θα δώσει προβολή στον λόγο του. Θα έλεγα το ίδιο για την Περιφερειάρχη Δούρου, η οποία μέχρι πρότινος εναντιωνόταν χωρίς να έχει ιδέα σε τι εναντιώνεται. Αν δεν έχουν τέτοια στοιχεία όμως και αν το μοναδικό όραμά τους είναι να δουν τα ονόματά τους ψηλά στη λίστα στην επόμενη δημοσκόπηση που θα μετρά τη δημοτικότητα των νέων πολιτικών προσώπων, δηλαδή αν θέλουν να εμποδίσουν την ΑΕΚ μόνο για να γίνουν πιο γνωστοί, ακριβώς αυτό θα είναι το κοινωνικό μήνυμά που θα εκπέμψουν με τη στάση και τη δράση τους: ότι η ΑΕΚ έκανε λάθος που δεν έβαλε στο χέρι και την Περιφέρεια και τον Δήμο. Θα στείλουν το μήνυμα ότι το δίκιο του κάποιος στην Ελλάδα δεν το βρίσκει, μόνο το αγοράζει.
Θα με κάνουν να ντρέπομαι πολύ για τη γενιά μου η Δούρου και ο Βασιλόπουλος αν εμποδίσουν την ΑΕΚ δίχως πραγματικά και ουσιαστικά στοιχεία περί της πιθανότητας αυτό το σχέδιο γηπέδου να βλάπτει τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηλπιζα ότι δεν θα αποδειχθούμε όλοι τόσο απελπιστικά ίδιοι με τους προηγούμενους. Οτι δεν είμαστε μια γενιά τόσο χαλασμένη όσο οι προηγούμενες.

ΥΓ. Αν αναρωτιέστε, η φωτογραφία είναι από τον υδροβιότοπο της έκτασης στην οποία βρισκόταν μέχρι το 2003 το γήπεδο της ΑΕΚ. Οσο η ΑΕΚ θα εμποδίζεται να ξαναφτιάξει γήπεδο, ο δήμος μπορεί να εκμεταλλευτεί την έκταση ως πάρκο έκθεσης όλων των μικροβίων, δηλαδή σαν μια μικρογραφία του Αλσους, που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί τον τίτλο του πιο βρώμικου της Αττικής. Δεν είναι αυτά ωραία και μεγάλα πολιτικά οράματα ικανά να σε σπρώξουν να μπεις στην πολιτική; Τι καλύτερο από το να συνδέσεις το όνομά σου ιστορικά με τη διατήρηση του υδροβιότοπου; Να σε θυμούνται ως τον πολιτικό άρχοντα που εμπόδισε την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ και είπε όχι στα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα και κράτησε ζωντανή μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση εστίες μόλυνσης της Αττικής; Ετσι δεν (έχεις μάθει ότι) γράφεται ιστορία στην Ελλάδα;

ΥΓ1. από Κ.Κ.


Αγαπητέ Βασιλάκη, πριν γράψεις το παραπάνω άρθρο σταθμός στην ιστορία της δημοσιογραφίας, δεν υλοποιείς και την υπόσχεσή σου, που μένει σε εκκρεμμότητα από το 2012, να μας αποκαλύψεις "Ποιός έριξε την ΑΕΚ";

Αν το έχεις ξεχάσεις ρώτα τους αγαπητούς συναδέλφους σου Γιώργο Τσακίρη (οπαδογράφος όπως αυτοαποκαλείται) και Μιχάλη Τσώχο και αυτοί θα μας απεκάλυπταν ¨Ποιός έριξε την ΑΕΚ";

-----

Και άλλο ένα άρθρο σταθμός στην ιστορία της δημοσιογραφίας από τον Γιώργο Τσακίρη επίσης στο gazzetta.gr (http://www.gazzetta.gr/football/article/636423/logia-xekathara-starata-aektsidika): 


Λόγια ξεκάθαρα, σταράτα, ΑΕΚτσήδικα!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσους πραγματικά... ξεφτιλίστηκαν απ' όσα είπε ο Μελισσανίδης και για τα σημεία που ξεχώρισε...

Άντε να δούμε τώρα τι θα βρουν να δημιουργήσουν όλοι εκείνοι (είτε πρόκειται για την αξιωματική αντιπολίτευση είτε για τους εκπροσώπους τους σε περιφέρεια και δήμο) που έλεγαν παραμύθια στον κόσμο σχετικά με νέα... Mall που θα χτιστούν στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ!
Φυσικά προσωπικά τους έχω ικανούς να βρουν κάτι νέο προκειμένου να δημιουργήσουν έναν καινούριο «δράκο» που θα τους βοηθήσει στη διατήρηση του παραμυθιού και την κόντρα που έχουν με ένα σχέδιο γηπέδου το οποίο είναι στη φαντασία τους...
Όσοι είδαν τη συνέντευξη Τύπου της Ένωσης και άκουσαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη χρειάζονται μυαλό 5χρονου παιδιού για να εμπεδώσουν πως κανείς στην ΑΕΚ δεν αξιώνει τίποτα περισσότερο από όσα έχουν επανειλημμένως επισημάνει για τη δημιουργία γηπέδου στην έκταση που ανήκει στο Σωματείο και υπήρχε το «Νίκος Γκούμας».
Από δω και στο εξής όποιος σκοπίμως παραθέτει άλλα στοιχεία από αυτά που έχουν παρουσιαστεί σε ΟΛΟΥΣ (ανακόλουθος και ψεύτης λοιπόν ο κ. Βασιλόπουλος σε όσα υποστήριζε πως δεν έχει ιδέα και είναι ανενημέρωτος) από την ίδια την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι θα το κάνει για να εξυπηρετήσει σκοπούς και αποτελεί ιδιωτικό στρατό και υπάλληλο συγκεκριμένων αφεντικών!
Δεν θα μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί διαφορετικά... Η ΑΕΚ μέσω Μελισσανίδη ξεκαθάρισε παντοιοτρόπως ότι ΔΕΝ θέλει ούτε μισό εκατοστό πέρα απ' αυτά που ζήτησε και συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Βασιλόπουλους για το άλσος. Όλα όσα ειπώθηκαν ήταν λόγια ξεκάθαρα, σταράτα και ΑΕΚτσήδικα... Και δεν επιδέχονται άλλης αμφισβήτησης ειδικά σχετικά με το θέμα του γηπέδου και του τι θέλει να φτιάξει σε αυτό (και στο άλσος) το αφεντικό της Ένωσης.
Τα περισσότερα όμως τα έχουμε πολλάκις επισημάνει και ξεκαθαρίσει... Καταντάει τουλάχιστον γελοίο και κουραστικό να τα επαναλαμβάνουμε. Και στο οικονομικό κομμάτι όλα είναι πλέον ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ για να φτιάξει το γήπεδο χρειάζεται και τα 20 εκατ ευρώ από την περιφέρεια όπως της αξίζουν και της αναλογούν.
Πολλοί με ρωτάτε «και αν δεν τα δώσει τελικά η Δούρου τι θα γίνει;», προσωπικά δεν μπορώ να γίνω Νοστράδαμος για να σας απαντήσω, αλλά και λύση να υπάρχει θαρρώ ότι άπαντες καταλαβαίνουν πως θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον χαζός ο Μελισσανίδης για να πει ότι θα τα βρει, ή ότι υπάρχει τρόπος να βρεθούν. Διότι μ' αυτόν τον τρόπο θα βοηθούσε ώστε να μην πάνε τα λεφτά της περιφέρειας στην ΑΕΚ όπως δικαιούται μια και το εξήγησε ο κ. Ανδριόπουλος: «Η περιφέρεια έχει ένα πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι της ΑΕΚ. Είναι το κλειστό της Νέα Σμύρνης, του Παναθηναϊκού, είναι, είναι, είναι και μεταξύ αυτών και τα 20 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με όσα ακούστηκαν πάλι, απαντήθηκαν και πρέπει να τα εμπεδώσουν εκείνοι που πολεμούν σκόπιμα το γήπεδο ώστε να βρουν (επαναλαμβάνω) ένα νέο παραμύθι, ή πιο σωστά ένα νέο δράκο για το παραμύθι τους αφού σίγουρα θα το επιδιώξουν, έτσι έχουν μάθει κι ας ξεφτιλίστηκαν επί της ουσίας στη συνέντευξη Τύπου. Διότι πραγματικά αυτοί που έχουν βαλθεί επί μήνες να κάνουν το άσπρο – μαύρο για το θέμα του γηπέδου και του άλσους απλά ξεφτιλίστηκαν!
Θέλω να εστιάσω, λοιπόν, σε δυο σημεία από όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και με έκαναν πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο και υπερήφανο για πολλοστή φορά που είμαι ΑΕΚτσής. Είπε ο πρόεδρος πως «το γήπεδο θα γίνει εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας», κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους εμάς που από τους πατεράδες μας το μάθαμε και δεν τους έχουμε πια μαζί μας αλλά και πως: «δεν χωράνε φασίστες και γενικά φασιστικές αντιλήψεις στην ΑΕΚ»! Εντάξει, το ήξερα και το είχα εμπεδώσει από παιδί αυτό για την ΑΕΚ και τον κόσμο της, αλλά είναι υπέροχο να το φωνάζει και το ''αφεντικό'' της, έχει τεράστια σημασία για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Ένωσης...
Υγ: Ειλικρινά αφού δεν το έχει ο κ. Αλεξίου γιατί πρέπει σώνει και ντε να μιλήσει; Δεν χρειάζεται να το κάνει...
Υγ2: Όταν δάκρυσε ο Μελισσανίδης είπε από μόνος του ότι «θα με ξεφτιλίσουν τώρα αλλά εντάξει δεν πειράζει», γνωρίζοντας πως κανείς δεν κατάλαβε (από τους... άλλους) τον λόγο για τον οποίο βούρκωσε, τι σήμαινε για όλους εκείνους που συμμετείχαν στο ταξίδι στο Βελιγράδι στον πόλεμο και δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ, δεν μπορούν άλλωστε! Θα το χλευάσουν, αλλά αυτό θα είναι παράσημο και όχι λόγος για να νιώσει κάποιος άσχημα... Τόσο μπορούν, τόσο καταλαβαίνουν...
Υγ3: Ρε το αγόρι από το σύλλογο που είναι απέναντι στην ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου αλλά αν υπάρξει γενναιοδωρία από την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη προσωπικά στο σύλλογό του δεν θα το κάνει και θα σταθεί στο πλευρό του... Χα χα χα χα μιλάμε για ιδεολόγος όχι αστεία! Ααα ρε Ελλάδα και πώς να σωθείς...

ΥΓ2. από τον Κ.Κ.

Αγαπητέ Γιωργάκη, διάβασε την παρακάτω φράση που είπε ο Δημήρτης σου Μελισσανίδης σε πρόσωπο, που και εσύ γνωρίζεις και εκτιμάς:

"Εγώ οφείλω τα πάντα που απέκτησα στους Αμερικάνους και θα τους ευγνωμονώ πάντα!"

Για να τελειώνει η παραμύθα για τη συγκίνηση σε σχέση με το ταξίδι στο Βελιγράδι.
Διότι όπως είναι γνωστό, κουμάντο στο ΝΑΤΟ έκαναν και κάνουν οι Αμερικάνοι, που επέβαλαν τους βομβαρδισμούς στην ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία. 

Η συγκίνηση αφορά τους ποδοσφαιριστές και τους απλούς φιλάθλους που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι και στον ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι όσους χρησιμοποίησαν το ταξίδι για μπίζνες!

ΥΓ3. από τον Κ.Κ.

Με εσένα Μιχαλάκη θα ασχοληθώ, μόλις γράψεις και εσύ ένα άρθρο σταθμός στη δημοσιογραφία, για τη συνέντευξη τύπου σχετικά με το γήπεδο!

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου