Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΚΟΖΙΑ!



Από το aek365.com :

Βγήκε μπροστά ο Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ!

 Οι συναντήσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στελέχη του κόμματος, τον Άρη Βασιλόπουλο και επικεφαλής της οργάνωσης Ν. Φιλαδέλφειας και η... απαγόρευση δηλώσεων -Το σχέδιο για τις τρεις τροπολογίες που έχει «ασπαστεί» η ΑΕΚ, αλλά και για μια τέταρτη που μπορεί να «ακυρώσει» τη συμφωνία της Ένωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ


Το aek365 έχει εκφράσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα την άποψη ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με φόντο (και... πρόσχημα) το γήπεδο της ΑΕΚ, απαιτεί την προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας σειρά συναντήσεων με στόχο θετική έκβαση της υπόθεσης...
Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει τίτλο «Συμβιβαστική λύση για την Αγιά Σοφιά» και αναφέρεται στους κλυδωνισμούς που δημιούργησε ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η διαφωνία του Δημήτρη Στρατούλη με τον Αλέκο Καλύβα, που ανήκουν αμφότεροι στην ίδια συνιστώσα, στην -«πάντοτε πειθαρχημένη» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το πιο σημαντικό κομμάτι του δημοσιεύματος, όμως, είναι αυτό που αφορά τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως αναφέρεται: «συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τους πρωταγωνιστές του ζητήματος, όπως με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής της οργάνωσης Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και τους επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος Μπάμπη Μπιζίνη και του Τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού Χάρη Κωνσταντάτο. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες είναι πως υπήρξε «απαγόρευση» των δηλώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ το κόμμα ζήτησε από τα στελέχη του να αποχωρήσουν από τις διαδημοτικές κινήσεις που οργανώνονται στην περιοχή προκειμένου να μη γίνει το γήπεδο, παρά μόνο όπως ήταν παλιά. Υπενθυμίζεται, δε, ότι τις επαφές με την ΑΕΚ αλλά και την ευθύνη συνολικά του θέματος έχει αναλάβει από την Κουμουνδούρου ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εξ απορρήτων του προέδρου του κόμματος».
Η... τέταρτη τροπολογία
Το δημοσίευμα της Real News αναφέρεται επίσης και στο σχέδιο που προωθεί η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ψηφίσει το άρθρο 81 του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Γίνεται συγκεκριμένα λόγος για τέσσερις τροπολογίες. Οι τρεις αφορούν τα ισάριθμα σημεία - ενστάσεις που είχαν εκφραστεί από τον Βασιλόπουλο (πριν αλλάξει... εντελώς γνώμη), είχαν συζητηθεί στις συναντήσεις της ΑΕΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και είχαν συμφωνηθεί. Πρόκειται για την δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης, την φύτευση δέντρων (ΚΑΙ) σε άλλες περιοχές εκτός του άλσους και τον περιορισμό του ύψους του γηπέδου. Η τέταρτη που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, όμως, αν πράγματι αποτελεί πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να την καταθέσει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «ακυρώσει» τη συμφωνία, καθώς αφαιρεί ουσιαστικά από το πρότζεκτ κάθε «ασπίδα» απέναντι σε ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προκρίνει τη λύση της κατάθεσης τεσσάρων τροπολογιών. Αν αυτές γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ και θα καταψηφίσει το υπόλοιπο νομοσχέδιο. Οι τέσσερις τροπολογίες στις οποίες, εκτός από την κυβέρνηση, πρέπει ουσιαστικά να κάνει αποδεκτές και η ΑΕΚ προβλέπουν τα ακόλουθα:
* Πρώτον, η ΑΕΚ να δημιουργήσει πάργκινγκ 250 θέσεων σε χώρο του δήμου, ώστε να ανακουφίζεται το κυκλοφοριακό τις ημέρες των αγώνων.
* Δεύτερον, αγορά από την ΑΕΚ ακινήτου ή ακινήτων εντός του δήμου, ισοδύναμης έκτασης με την απομείωση του άλσους που αναμένεται να σημειωθεί βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 81 και των παραρτημάτων αυτού.
* Τρίτον, να υπάρξει μείωση του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου συντελεστών δόμησης και ποσοστού κάλυψης, να περιορίσει δηλαδή σε κάποιο βαθμό την επέκταση του γηπέδου.
* Τέταρτον, να υπάρξει πλήρης διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα και τις ευθύνης διαχείρισης από τον δήμο όλης της έκτασης του υπόλοιπου του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να μην εφαρμοστεί γι' αυτό η πρόβλεψη του άρθρου 82 του ρυθμιστικού ότι το 5% του κάθε άλσους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς».
Φεύγει η... πανοπλία
Επί της ουσίας, με αυτό που περιγράφεται στο ρεπορτάζ ως περιεχόμενο της τέταρτης τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ -αν πράγματι αυτή κατατεθεί- δεν... προσβάλλεται μόνο το άρθρο 82, αλλά και τα 18 και 19. Όπως έχουμε τονίσει, τα δύο τελευταία άρθρα προσθέτουν... έξτρα εξασφάλιση στην ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον να «κάνει» με τον Δήμο, αλλά και ότι το άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε νομικό επίπεδο).
Ωστόσο, το άρθρο 82, δεν είναι απλώς μια... έξτρα εξασφάλιση, αλλά η ίδια η «πανοπλία» της ΑΕΚ απέναντι σε οποιαδήποτε προσφυγή. Ουσιαστικά η ψήφιση του άρθρου 81, με το πρότζεκτ να εξαιρείται από το άρθρο 82 αφήνει την κατασκευή του γηπέδου παντελώς ακάλυπτη και θα εξηγήσουμε γιατί ακόμη πιο αναλυτικά σε ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει άμεσα.
Συνεπώς, αν πράγματι είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μια τροπολογία όπως περιγράφεται πιο πάνω, το πιο πιθανό είναι ότι η πλευρά της ΑΕΚ δεν θα αποδεχθεί την -αναπροσαρμοσμένη σε καίρια σημεία- συμφωνία που θα της προσφέρεται, αλλά θα προτιμήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει, με την κυβερνητική πλειοψηφία. Κρατώντας ενδεχομένως τις όποιες καλές προθέσεις, τουλάχιστον από τον «πυρήνα» του ΣΥΡΙΖΑ...

ΥΓ. από Κ.Κ.

Αναμενόμενη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μόνο ανεγκέφαλοι θα πίστευαν ότι η χρήση βίας, ο τσαμπουκάς και οι αντι συγκεντρώσεις, θα βοηθούσαν τη ψήφιση του ρυθμιστικού!
Όπως τα έκαναν, να τα λουστούν!  

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου