Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ - Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ






Αποφάσισα να ψάξω κάποια στοιχεία από την προηγούμενη παρουσία του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ.
Αναφέρομαι σε παρουσία, γιατί ως παίκτης δεν πρόσφερε και τίποτα σημαντικό.

Και εκεί που έψαχνα δημοσιεύματα της εποχής ….. ανακάλυψα ένα διαμάντι, που αργότερα αυτό το ένα διαμάντι έγιναν πολλά διαμάντια (έτσι τα ονομάζω).
Αυτά που ανακάλυψα δεν αφορούσαν φυσικά τον Μιλοβάνοβιτς, για τον οποίο παράτησα τις αναζητήσεις.
Ανακάλυψα μια σειρά από κείμενα, που είχαν δημοσιευθεί εκείνη την εποχή και λίγο αργότερα και τα υπογράφει ένας επώνυμος Αεκτζής.
Τα κείμενα αυτά που κατακεραυνώνουν τον «τίργη» και όχι μόνο, εξιστορούν όσα συμβαίνουν εκείνα τα χρόνια.
Διαβάζοντας τα χάρηκα και λυπήθηκα.
Χάρηκα γιατί εκτιμώ τον αρθρογράφο.  
Χάρηκα που εξέφραζε δημόσια τις απόψεις που περιγράφονται στα άρθρα του εκείνη την εποχή. 
Χάρηκα γιατί πιστεύω ότι έχει (ως αίσθηση γιατί δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι) και σήμερα τις ίδιες απόψεις.
Η αίσθηση που έχω τείνει να γίνει σιγουριά γιατί ο αρθρογράφος του χθες, το ίδιο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων υλοποίησε στην πράξη, όταν του δόθηκε η δυνατότητα.

Λυπήθηκα όμως γιατί 15 χρόνια μετά, νιώθω ότι η ΑΕΚ βιώνει την ίδια ιστορία όχι ως φάρσα αλλά ως τραγωδία.

Οι υπεύθυνοι για την τότε κατάσταση (ο «τίργης» και η παρέα του), έχουν την ΑΕΚ στα χέρια τους και καθορίζουν τη μοίρα και το μέλλον της.
Κύρια αυτός που με την συγκεκριμένη πορεία του, αμαυρώνει όσα πρεσβεύει στην ενενηντάχρονη διαδρομή της η ΑΕΚ.

Δεν θα αναφέρω τώρα στην αρχή το όνομα του αρθρογράφου, γιατί θέλω ο αναγνώστης να κρίνει το περιεχόμενο των άρθρων πέρα και έξω από τη θετική ή αρνητική άποψη που έχει για τον συγγραφέα.
Πολλές φορές διαβάζοντας ένα κείμενο επηρεαζόμαστε θετικά ή αρνητικά από το ποιος το γράφει και όχι από το περιεχόμενο του.

Ας διαβάσουμε λοιπόν τα άρθρα, ας φέρουμε στη μνήμη μας οι παλιότεροι εκείνα τα γεγονότα, ας τα μάθουμε από πρώτο χέρι οι νεώτεροι και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.


ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ…
1998


Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει στην ENIC για το management της ΑΕΚ και τη διαφαινόμενη πρόθεση να δοθεί στονΜελισσανίδη, θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου.

Είμαι φανατικός ΑΕΚτζής ΚΑΙ λατρεύω το ποδόσφαιρο ως άθλημα.  Θέλω να βλέπω την ΑΕΚ πρωταθλήτρια (κάθε χρόνο αν γίνεται – κούνια που με κούναγε) ΚΑΙ θέλω να ευχαριστιέμαι ποδόσφαιρο, κι ας χάνει η ομάδα μου (μερικές φορές).  Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει υγιής και έντονος ανταγωνισμός.  Δεν χαίρομαι να πηγαίνω στο γήπεδο την Κυριακή με μόνη απορία το πόσα γκολ θα βάλει η ΑΕΚ σε μια αδύνατη ομάδα.  Ούτε να νιώθω αδικημένος ή ευνοημένος επειδή ο Ολυμπιακός σήμερα, ο ΠΑΟ χθες ή, η ΑΕΚ προχθές κρατάει στα χέρια της το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.  ΘΕΛΩ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!  

Μ’ άλλα λόγια δεν θέλω άλλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!  Νομίζω ότι εκφράζω την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που παρακολουθούν ποδόσφαιρο ή εκδιώχθηκαν από τον χώρο εξαιτίας πολλών καιροσκόπων απατεώνων που παριστάνουν τους παράγοντες.  Βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι κομπλεξικοί φίλαθλοι που θέλουν ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ με οποιοδήποτε τίμημα, ούτως ώστε να εξαγοράζουν το αίσθημα κατωτερότητας (ή ανωτερότητας) που τους διακατέχει έναντι των άλλων.  Αυτοί προφανώς χρειάζονται ψυχοθεραπεία, και δεν είναι της παρούσης ανάλυσης.  Είναι οι ίδιοι που έχουν αναγάγει την κλεψιά σε μαγκιά.  Μα η κλεψιά είναι το πιο εύκολο πράγμα!  Η μαγκιά από ότι ξέρω είναι κάτι σπάνιο (άρα δύσκολο)!  Τέλος πάντων… 

Τι θέλω να πω με όλα αυτά τα αυτονόητα;

Ως ΑΕΚτζης ΚΑΙ λάτρης του ποδοσφαίρου, πως μπορώ να θέλω έναν άνθρωπο σαν τον Μελισσανίδη να διοικεί την ομάδα που αγαπώ ΚΑΙ να παίζει ρόλο στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν:

1.        Το αν αγαπάει την ΑΕΚ το ξέρει μόνο αυτός.  Εσείς θα δίνατε κάτι που αγαπάτε στον Τροχανά;
2.        Έχει ήδη βάλει το χεράκι του σ’ αυτό που λέμε ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, κι ας καμαρώνουμε τα δύο πρωταθλήματα που πήρε η ΑΕΚ επί ιδιοκτησίας του λόγω της «μαγκιάς του».  Βέβαια, όποιος ΑΕΚτζής καμαρώνει για τις μεθόδους του Μελισσανίδη δεν δικαιούται να βρίζει τον Βαρδινογιάννη ή τον Κόκκαλη, εκτός αν είναι σχιζοφρενής.
3.        Τα οικονομικά του κίνητρα όσον αφορά την ΑΕΚ είναι αμφίβολα.  Αλήθεια, θέλει να βάλει ή να βγάλει λεφτά από την ΑΕΚ;  Αν θέλει να βάλει λεφτά, πρόκειται για φιλάνθρωπο και τον έχω παρεξηγήσει.  Αλλά ξέρετε πολλούς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φιλάνθρωπους που να διαφημίζουν τον εαυτό τους ή το έργο τους υπερβολικά;  Αυτός εμφανίζεται στον Τύπο πιο πολύ και από την Μιμή!  Ελεος!!  
Από την άλλη, αν θέλει να βγάλει λεφτά, με γεια του με χαρά του.  Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος (οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε κάτι τέτοιο).  Βέβαια, εδώ πρέπει να διαφωνήσω με τις μεθόδους του.  Άλλο να βγάζεις λεφτά επειδή δημιουργείς κάτι, κι άλλο επειδή δεν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου. 
4.     Η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια του είναι τουλάχιστον αμφίβολη.  Το λερωμένο ποινικό μητρώο του δεν περνάει απαρατήρητο.

Είμαι σίγουρος ότι το χάσμα που χωρίζει το πρωτάθλημα μας από τ’ άλλα ευρωπαϊκά (από πλευράς ενδιαφέροντος και θεάματος) θα μίκραινε ολοένα.  Ένα είναι σίγουρο, όσο το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να έχει πολλούς Μελισσανίδηδες, οι ομάδες θα μαχαιρώνονται για το ποιός είναι πρώτος στο χωριό, αγνοώντας ότι το χωριό μπορεί να γίνει πόλη.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επιχειρήσω το εξής παραλληλισμό:  αν έπρεπε να παντρέψετε την μονάκριβη κόρη σας (με μεγάλη προίκα), θα την δίνατε στον Μελισσανίδη;

για την αντιγραφή 

Κ.Κ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου