Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ Νο 4






Από το aek24hours.gr (http://aek24hours.gr/wp/?p=18137) :

«Με ένα απλό Δ.Σ. και όχι Γ.Σ. το παραχωρητήριο στα χέρια της Δικέφαλος 1924»


Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το παραχωρητήριο του γηπέδου της ΑΕΚ μπορεί να φτάσει στα χέρια της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ με ένα απλό Διοικητικό Συμβούλιο και όχι με Γενική Συνέλευση.
Αναλυτικά όσα αναφέρουν τα σημερινά ραμφίσματα της εφημερίδας «Live Sport»:
*Χρειάζεται τελικώς ή δεν χρειάζεται παραχωρητήριο του σωματείου με απόφαση των μελών της γενικής συνέλευσης προς την Δικέφαλος 1924 για την κατασκευή του γηπέδου.
*Στο ενημερωτικό δελτίο που είχε καταθέσει η εταιρεία, στις σελίδες 32 και 33 αναφέρεται ότι η οριστική συμφωνία παραχώρησης και η παράδοση της έκτασης τελεί υπό την αίρεση της λήψης σύμφωνης απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ.
*Νομικοί κύκλοι ωστόσο επισημαίνουν πως αυτό ίσχυε με το παλιό νομοθετικό πλαίσιο, με την παλιά παραχώρηση. Και ότι με το νέο νόμο του Ρυθμιστικού (άρθρο “81”) η έκταση επαναπαραχωρείται, δεν προβλέπεται έγκριση από Γενική Συνέλευση και συνεπώς αρκεί μια απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.
*Μάλιστα ο νόμος παραπέμπει και στον 3342/2005 που προβλέπει ότι άδεια δόμησης μπορεί να αιτηθεί ο “χρήστης εγκατάστασης”. Και στην προκειμένη περίπτωση “χρήστης” είναι η Δικέφαλος 1924.
*Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι ζητήματα που θα διευθετηθούν άμεσα στη συνεργασία που έχει η Δικέφαλος 1924 με το ΥΠΕΚΑ και την αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΚΚ).
*Σημειωτέον η αίτηση κατατέθηκε στις 13 Αυγούστου και από την ΑΕΚ τονίζεται ότι υποβλήθηκε φάκελος με όλες τις μελέτες. Αντιθέτως από άλλους “κύκλους” που αντιτίθενται στο “όνειρο ζωής” χιλιάδων ΑΕΚτζήδων, υποστηρίζεται ότι η αίτηση ήταν “κενού περιεχομένου ”χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απάντηση αναμένεται να δοθεί άμεσα και αν χορηγηθεί η άδεια δόμησης, θα πέσουν στο κενό οι μεθοδεύσεις των διαφωνούντων.

ΥΓ. από τον Κ.Κ.

Όντως ο νέος νόμος επιτρέπει την παραχώρηση από το Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ του οικοπέδου στην "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924" και δεν χρειάζεται πλέον Γ.Σ με αυξημένα ποσοστά παρουσίας των μελών κλπ κλπ.

Ο Κοτσάτος απεπέμφθη από το Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ακριβώς επειδή δεν ψήφιζε και δεν υπέγραφε το παραχωρητήριο.

Η αποπομπή δεν συνετελέσθη με τους πιο δημοκρατικούς τρόπους αλλά ας μην τα σχολιάσουμε αυτά γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις, μάρτυρες κλπ κλπ.

Ο Αλεξίου με τα εναπομείναντα μέλη στο Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ θα ψηφίσει και θα υπογράψει το παραχωρητήριο

Και θα αναλάβουν αυτός και οι υπόλοιποι (δεν έμειναν και πολλοί στο Δ.Σ.), το ρίσκο να τρέχουν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια;

Θα δούμε.....

Κ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου