Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ


ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ:
ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ





ΠΡΟΣ κυρ Γιάννη Κομπότη
ΛΕΙΒΑΔΙΑ
Τ.Κ.  Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Από Βικιπαίδεια:

Αετός


Αναπαραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι περισσότεροι αετοί ζευγαρώνουν εφ’όρου ζωής, ή τουλάχιστον για πολύ μεγάλες περιόδους, αλλά σε περίπτωση απωλείας του ενός συντρόφου, αυτός μπορεί γρήγορα να αντικατασταθεί. Πριν το ζευγάρωμα, εκτελούνται εναέριες επιδείξεις εντυπωσιασμού που, πολλές περιλαμβάνουν γυροπέταγμα (soaring) πάνω από την επικείμενη φωλιά, πτήσεις με εμπλοκή των γαμψωνύχων και προσφορά τροφής από το αρσενικό στο θηλυκό που, με τη σειρά του, μιμείται τη φωνή των νεοσσών. [17].
Τα αβγά είναι συνήθως άσπρα, στικτά με κόκκινες ή καφέ κηλίδες και οι νεοσσοί που ονομάζονται αετιδείς είναι καλυμμένοι με λεπτό, λευκό χνούδι, που δίνει αργότερα τη θέση του σε ένα σκούρο και, αργότερα στο πρώτο πτέρωμα που ξεκινάει από τους ώμους. [19].Κατασκευάζουν τις φωλιές τους, που ονομάζονται διεθνώς έριις (eyries), σε ψηλά δέντρα ή σε ψηλά βράχια. Τα περισσότερα είδη γεννούν δύο αβγά, με διαφορά 3-4 ημερών, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά μεγέθους και, συνήθως, το μεγαλύτερο σκοτώνει το μικρότερο, ένα φαινόμενο που ονομάζεται Καϊνισμός (Fratricide) που, ανάλογα με το είδος, μπορεί να είναι υποχρεωτικός ή μη υποχρεωτικός. Οι γονείς σπάνια επεμβαίνουν στο φαινόμενο. [8][18]

Υπάρχει και ένα ακόμα είδος αετού που η διαδικασία για την αναπαραγωγή διαρκεί 4 χρόνια.
Το συγκεκριμένο είδος αετού χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα για να έρθει σε πλήρη στύση.
Μόλις όμως ολοκληρωθεί η στύση (κοινώς καυλώσει καλά), το πέος (κοινώς και πούτσα), μετατρέπεται σε βοϊδόπουτσα και..... ΓΑΜΕΙ και ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ.

Κατάλαβες σερβιετομούρη;

Την καλημέρα μου.

Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου