Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΟΤΑΝ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για αυτομαστιγωμα




Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ και εγώ τις δημόσιες "εκμυστηρεύσεις" κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το 2015.
Αν εκείνη τη χρονική περίοδο ήταν ορθή η επιλογή με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.
Αν δηλαδή ήταν ορθή η επιλογή με αυτόν τον τρόπο (γιατί ήταν δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα) να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας εκείνη τη χρονική περίοδο ή να αναμένει αυτό να γίνει αργότερα.
.
Μερικές παρατηρήσεις:
α) αν δεν αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνέχιζε να κυβερνά η κυβέρνηση του ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Με αποτέλεσμα την υπογραφή ενός νέου μνημονίου του οποίου τις δεσμεύσεις δεν γνώριζε κανείς. Το email του Χαρδούβελη ωχριούσε μπροστά τις τότε απαιτήσεις της τρόικα.
β) παραγνωρίζουν όσοι μιλάνε περί μη προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάσταση που βίωνε εκείνη την εποχή η κοινωνία, με κοινωνικές ομάδες να διαβιούν στα όρια της εξαθλίωσης.
γ) επίσης είναι δεδομένο ότι η πολιτική, οι πολιτικές εξελίξεις δεν λειτουργούν στα πλαίσια των συνθηκών ενός εργαστηρίου (βάζουμε το χ και ψ υλικό και παράγουμε το ω). Η πολιτική είναι ζώσα, ενεργή, απρόβλεπτη και η ζωή έχει δείξει ότι οι μακρόπνοοι πολιτικοί σχεδιασμοί καταλήγουν στον καταστροφέα εγγράφων.
δ) ο τότε πρωθυπουργός ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ δεν ήταν ένας πολιτικό πρόσωπο που θα ανέμενε στωικά την πολιτική αλλαγή. Το κατέδειξε αφήνοντας καμένη γη και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού στη λογική που έλεγε "αν καταστρέψω τα πάντα σε 3 μήνες θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα τελειώσει πολιτικά". Ώστε ο ίδιος και ο τότε πολιτικός εταίρος του, να αναλάμβαναν πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.
ε) δεν θέλω να σκεφθώ τις κοινωνικές εκρήξεις που θα είχαν δημιουργηθεί και φυσικά την εκλογική δύναμη που θα αποκτούσε η Χρυσή Αυγή ως η μόνη αντι συστημική πολιτική δύναμη στη χώρα. Αν η κοινωνία καταλάβαινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί μικροκομματικά με γνώμονα το πολιτικό του συμφέρν αυτό τι αντίκτυπο θα είχα στην κοινωνία που θα κατέληγε στο εύκολο συμπέρασμα, "όλοι τα έχουν βρει και παίζουν τις πολιτικές κουμπάρες.Τα παραδείγματα στην Ευρώπη φαντάζομαι ότι πείθουν και τον πιο δύσπιστο.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και δεν παραγνωρίζω τα κυβερνητικά λάθη αυτών των 4 1/2 ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός όμως από κυβερνητικά λάθη που δεν διορθώθηκαν, πολιτικά λάθη που διορθώθηκαν και ορθές κυβερνητικές αποφάσεις, το αποτέλεσμα είναι η εικόνα της χώρας να μην έχει σχέση με την εικόνα της το 2014.
Δεν θέλω με το κείμενο αυτό να επιτεθώ προσωπικά σε όποιον εξέφρασε τις απόψεις που περιγράφω στην αρχή του κειμένου.
Ούτε πιστεύω ότι η αυτοκριτική δεν πρέπει να υπάρξει, το αντίθετο μάλιστα, η διαδικασία της αυτοκριτικής είναι απαραίτητη.
Διαφωνώ όμως με τις πολιτικές εκτιμήσεις που γίνονται τώρα και μου θυμίζουν τους μετά Χριστό προφήτες.
Για μένα όμως έχει μεγάλη διαφορά, η αυτοκριτική από το αυτο μαστίγωμα.....

ΚΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου