Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ

Σχετική εικόνα





Μετά τις εκλογές του Ιούλη του 2019 ξεκίνησε μια πολιτική διαδικασία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που εγώ δεν θα την προσδιορίσω με επίθετα, με επιθετικούς ή άλλους προσδιορισμούς.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τους όρους που ανέφερα πιο πάνω διότι αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και τα όποια χαρακτηριστικά της και πολύ περισσότερο το τελικό της πολιτικό αποτέλεσμα είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί και να σταθμιστεί.

Εξάλλου πιστεύω ότι η δική μου άποψη, στην παρούσα περίοδο ενδιαφέρει, προσφέρει ουσιαστικά και κυρίως έχει αποτέλεσμα όταν κατατίθεται μέσα στις πολιτικές διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Αφορμή για το παρόν κείμενο μου αποτέλεσαν σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων μετά την χθεσινό βραδινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε μια εκδήλωση από τις πολλές που πραγματοποιούνται (και θα πραγματοποιηθούν πολύ περισσότερες στο μέλλον) στα πλαίσια του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον λαό και των προσυνεδριακών του διαδικασιών.

Τα δημοσιεύματα μου προκάλεσαν ιλαρότητα, κυρίως διότι γράφτηκαν εσπευσμένα, πρόχειρα, βρίθουν εσκεμμένων παρερμηνειών, έχουν ταυτόσημα έωλα επιχειρήματα, και προφανέστατα η ομοιομορφία των κειμένων καταδεικνύουν ότι συγκεκριμένο (και γνωστό) κέντρο έδωσε τις κατευθύνσεις και γνωστά πρόσωπα έβαλαν την ¨μη έγκυρη¨ υπογραφή τους.

Για να πάμε λίγες μέρες πιο πίσω, η κριτική ξεκίνησε από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που αποτελούν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

Η προσπάθεια να απαξιωθούν αυτά τα πρόσωπα ήταν έκδηλη, με επιχειρήματα ότι έχουν ενταχθεί στον ΣΎΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ πολύ παλιότερα ή ότι δεν έχουν καμία κοινωνική αναφορά.

Μάλιστα ως επιχείρημα χρησιμοποιείται η δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στον συνδικαλιστικό χώρο άσχετα αν τα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ καταδεικνύουν τα αντίθετα.

Γράφτηκε κατά κόρον ότι ο πολιτικός λόγος που αποτυπώνεται στα πολιτικά κείμενα με τα οποία καλούν τον λαό να ενταχθεί στον ΣΎΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ τα στελέχη αυτά, είναι παρωχημένος, εμπεριέχει πολιτικές θέσεις που πιθανά ήταν επίκαιρες πριν 20 χρόνια.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας με αυτές τις διαδικασίες, απαξιώνει τον αριστερό ΣΎΡΙΖΑ για χάρη ενός ¨κέντρο αριστερού μορφώματος¨ με σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά και ¨εσάνς¨ του ¨βαθέως¨ ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια αν τα επιχειρήματα αυτά ίσχυαν, απορία δημιουργεί,  η «ανησυχία» των ¨ανησυχούντων¨ για ένα γεγονός που όπως περιγράφουν δεν θα έχει κανένα πολιτικό αποτέλεσμα.

Όμως τα παρακάτω ενδεικτικά αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν την πραγματικότητα και καταρρίπτουν τα έωλα επιχειρήματα των ¨ανησυχούντων¨.

Α) ¨Προχωρήσαμε λοιπόν στη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, όπου εγκρίναμε την νέα μας διακήρυξη, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης όλων των προοδευτικών πολιτών στις γραμμές μας, αλλά ταυτόχρονα και μια διακήρυξη που ιχνηλατεί το νέο «εμείς», το νέο μας συλλογικό «εμείς», τη νέα μας ταυτότητα¨.

Β) ¨Να βγάζουμε συμπεράσματα από το χτες. Ο καθένας με την ιστορική διαδρομή του που τον τιμά και την τιμά. Γιατί καμιά από τις ιστορικές και πολιτικές διαδρομές, όλων όσοι είμαστε εδώ σήμερα, δεν είναι διαδρομή που κάποιος πρέπει να μην αισθάνεται ευχάριστα για αυτήν¨.

Γ) ¨Είναι επείγουσα η συστράτευση η προοδευτική. Εδώ και τώρα. Με όρους πρώτα-πρώτα ενότητας και συστράτευσης. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη αυτή τη συστράτευση. Γιατί σήμερα έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη από μια νέα Αριστερά¨.

Η πραγματικότητα (όπως αυτή ενδεικτικά αποτυπώθηκε παραπάνω) βρίσκεται σε αντίθεση με τα ¨επιχειρήματα¨ των ¨ανησυχούντων,και σίγουρα η πραγματικότητα, μεταβάλει σε ¨έπεα πτερόεντα¨, τα κείμενα τους.
 “Αγαπητοί¨ ¨δημοσιολογούντες¨ και ¨ανησυχούντες¨ μου θυμίσατε την λαϊκή παροιμία ¨Το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολούν¨.

Συνεχίστε, η καρποφορία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου