Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΪΖ





Ο Κώστας Καίσαρης έγραψε χθες στο sentragoal.gr :

Αφορμή για να πέσει «ζεστό» χρήμα...

ΤΟ σωστό να λέγεται. Η Ελλάς μπορεί να είναι πτωχή, αλλά είναι τίμια. Μπορεί να χρωστάμε, αλλά έχουμε την υπερηφάνειά μας. Κι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα υψίστης ποιότητας. Από κάθε πλευρά.
Λαμπρό παράδειγμα το υψηλό επίπεδο ποιότητας του πολιτικού διαλόγου. Πολιτικός διάλογος και αντιπαραθέσεις, που αποτελούν υπόδειγμα σαβουάρ βιβρ. Με τους πολίτες να αισθάνονται τυχεροί που εκπροσωπούνται από τέτοιους πολιτικούς. Κορυφαίο παράδειγμα ο λαμπρός Ελληνας και εθνικόφρων, που ακούει στο όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Σε επίπεδο Σεργκέι Μπούμπκα: «Από μικρός είχα πολλές και καλές επιτυχίες στο γυναικείο φύλο. Δεν θα πάω τώρα στα γεράματα σε μπουρδέλο». Πολιτική σκέψη αντάξια των αρχαίων φιλοσόφων Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Με τέτοιους πολιτικούς ηγέτες, η Ελλάς όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αλλά μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Ποιος είναι ο εκλεκτός του νέου κόμματος του Βύρωνα Πολύδωρα για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής;
Αφού πέρασε το πλήθος των υποψηφίων από κόσκινο, επέλεξε τον καλύτερο: Τον Πέτρο Μαντούβαλο. Πρώην της ΝΔ, πρώην του ΛΑΟΣ, νυν και αεί Ολυμπιακό και τέως τρόφιμο των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, γνωστού και ως Ταρζάν. Ο εν λόγω Μαντούβαλος έχει κάποιες μικροεκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Μια καταδίκη δηλαδή, επταετούς φυλάκισης και τριετούς στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, για συμμετοχή στο αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Με αναστολή ωστόσο, που δεν του στερεί το δικαίωμα να διατεθεί ψυχή τε και σώματι στον ιερό αγώνα για τη σωτηρία της Περιφέρειας Αττικής. Οπως επίσης δεν συνιστά πρόβλημα η εμπλοκή του στη δικογραφία της υπόθεσης της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του νυν δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Και μη νομίζει κανείς ότι οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές είναι ήσσονος σημασίας. Αντε και είσαι βουλευτής σήμερα. Πέρα από ένα πολύ καλό για την εποχή μεροκάματο, τίποτα απολύτως άλλο. Καμία δυνατότητα για νταραβέρια ή για ρουσφέτια. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες αντίθετα, υπάρχει ακόμα φαΐ. Εργα, διαχείριση πόρων κ.λπ. Υπάρχει ενδιαφέρον. Γι' αυτό και τρέχουνε οι βουλευτές να μεταπηδήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αλλάξουνε κλάδο. Το κράτος μπορεί να έχει πτωχεύσει, αλλά οι δήμοι έχουν περιουσίες. Υπάρχουν ακόμα λεφτά. Πάνω σ' αυτό το νταραβέρι, λοιπόν, κυλάει χρήμα. Αρκετό χρήμα. Λεφτά σε τοπικές εφημερίδες. Σε τοπικά ραδιόφωνα και κανάλια. Υπάρχουν αγοραπωλησίες ψήφων. Εν γνώσει του κατεβαίνει κάποιος για δήμαρχος, ότι θα πάρει 7 με 8 τοις εκατό.
Οταν πρόκειται όμως για δήμους όπως π.χ. της Γλυφάδας, που το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου κινείται στον πόντο, το λαμόγιο πουλάει το ποσοστό του. Το βγάζει στο σφυρί. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Χοντρό, πολύ χοντρό παιχνίδι παίζεται και στο διαδίκτυο. Με μεροκάματα ανάλογα της εμβέλειας και της βαρύτητας του δήμου. Κι όλοι αυτοί βέβαια που ρίχνουν λεφτά, προσδοκούν. Είναι βέβαιοι δηλαδή ότι αν εκλεγούν θα τα βγάλουν και με το παραπάνω. Στις δύσκολες εποχές για την ελληνική οικονομία, οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η αφορμή για να πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά. Αυτά.
Οι αποδόσεις των μπουκ για το ενδεχόμενο να κάνει δηλώσεις ο Βελλής είναι στο 1,10
ΣΤΟ 1,40 ο άσος Πανιώνιος-Λεβαδειακός. Ρεάλ Μαδρίτης δηλαδή ο Πανιώνιος. Χετάφε ο Κομπότης. Στο 1,60 ο άσος Πλατανιάς-Καλλονή. Σαν να ξέρουνε δηλαδή οι μπουκ ότι αυτή τη φορά η Παναγιά θα βάλει το χεράκι της, θα κάνει τη χάρη του Αγγελου Αναστασιάδη, που διάγει τον βίο του με νηστεία και προσευχή. Να μιλήσουμε όμως σοβαρά. Πάντα, όταν τα πρωταθλήματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, οι μπουκ δίνουνε μεγάλη βαρύτητα στο κίνητρο. Οτι οι ομάδες που έχουνε μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς, θα βρούνε τον τρόπο να κερδίσουνε τα κρίσιμα παιχνίδια.
Αν εσύ σου λέει, σαν παίχτης, σαν τζογαδόρος, διαφωνείς, παίξε τη Λιβαδειά και την Καλλονή που πληρώνουνε πολλά παραπάνω. Με τι άντερα όμως να παίξεις αυτά τα παιχνίδια διπλά; Θα περιμένουνε, λοιπόν, μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Βλέποντας μάλιστα τα παιχνίδια, κάτι μπορείς να πάρεις χαμπάρι. Εν αναμονή, λοιπόν, να γίνουν και να τελειώσουν τα ματς, όπου και θα φανεί αν θα βγάλει έκτακτο παράρτημα ο Βελλής. Οταν θα έχει προηγηθεί το δικό του παιχνίδι, δηλαδή με τον ΟΦΗ το Σάββατο, όπου έχει οριστεί να σφυρίξει ο Μάνταλος. Οι αποδόσεις πάντως των μπουκ για το ενδεχόμενο να κάνει δηλώσεις το Σάββατο ο Βελλής είναι στο 1,10.
Το φαινόμενο Αρης επανα λαμβάνεται στην πολιτική ζωή
ΕΡΩΤΗΣΗ κρίσεως: Τι κοινό έχουν ο Αρης Θεσσαλονίκης και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα; Να το πάρει το ποτάμι: Οπως στον Αρη σκοτώνεται Σκόρδας (φωτό) και σία, ποιος θα διαχειρισθεί τη διάλυση και τον υποβιβασμό, έτσι και στο ΠΑΣΟΚ πλακώνονται ποιος θα διαχειρισθεί το επτά με οκτώ τοις εκατό που έχει απομείνει. Με αποτέλεσμα να προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα: «Αντίθετος ο Γιωργάκης στην πρωτοβουλία Σημίτη-Βενιζέλου για την Ελιά». Μήπως μάλιστα, ο Παπανδρέου ο νεότερος, προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος: Από το περιβάλλον του διαψεύδεται, αλλά κάποια δικά του αδέσποτα στελέχη πάνε να την κάνουνε με τη ΔΗΜΑΡ. Ολα αυτά κατά τους πολιτικούς αναλυτές προκαλούν τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ιδού, λοιπόν, πώς επαναλαμβάνεται το φαινόμενο Αρης στην πολιτική ζωή. Οπως ο Αρης έχει πλέον πέσει στη βήτα εθνική, έτσι και το ΠΑΣΟΚ έχει υποβιβαστεί στη βήτα εθνική της πολιτικής σκηνής. Από κόμμα εξουσίας του 40 και βάλε τοις εκατό, έχει μεταβληθεί σε απόκομμα. Κάτω από Χρυσή Αυγή και λίγο πιο πάνω από τη ΔΗΜΑΡ. Από κόμμα που έκανε πρωταθλητισμό και σάρωνε τους τίτλους σε κομπάρσο που παλεύει για την επιβίωση. Να φτάσει το 4,5% και να στείλει ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες. Από Ολυμπιακός έγινε Απόλλωνας. Και πλακώνονται κι από πάνω, ποιος θα διαχειρισθεί τον ξεπεσμό. Σε ποια χέρια θα μείνει η σφραγίδα. Ιδού, λοιπόν, που Σκόρδες και Αθανασιάδηδες δεν υπάρχουν μόνο στο ποδόσφαιρο. Ευδοκιμούν και στην πολιτική. Μπορεί να διέλυσαν την Ελλάδα όπως έχει διαλυθεί ο Αρης, αλλά δεν φεύγουν με τίποτα.
Ερώτηση: Είχε ψάξει πολύ ο Ντέμης για να βρει αυτόν τον Χάρη Οικονομόπουλο;
Τουλάχιστον ένας δικηγόρος είναι μπλεγμένος στην υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων και άσχημα μάλιστα -Observer

Η απάντηση από το "Μεταίχμιο" στο κουίζ του Κώστα Καίσαρη.
Ο αναφερόμενος δικηγόρος είναι ο Χάρης Γρηγορίου.
Οι κατηγορούμενοι για τις πλαστές ενημερότητες αναφέρουν στις καταθέσεις του ότι ο Χάρης Γρηγορίου τους είπε : "δώστε μου τόσα και εγώ θα καθαρίσω"!

Κ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου