Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ!





Μετά το θόρυβο που ξέσπασε για το ραντεβού της με τον Μαριδάκη, (http://metaihmio.blogspot.gr/2014/05/blog-post_10.html) η Ρένα Δούρου δήλωσε στον Γιώργο Παπαχρήστο στα ΝΕΑ :

«Δεν γίνεται μυστική συνάντηση σε ένα κεντρικό εστιατόριο. Μυστική συνάντηση γίνεται σε σπίτι ή δεν ξέρω πού αλλού. Δεν έφαγα μαζί του. Μιλήσαμε για 3-4 λεπτά. Τον βρήκα στο εστιατόριο. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί. Δηλαδή, δεν κατάλαβα, τι έπρεπε να κάνω; Οταν μπαίνεις κάπου και υπάρχουν άνθρωποι, χαιρετάς. Να τους κλωτσήσω; Αυτό είναι όλο. Τι να πω; Αυτά με υπερβαίνουν. Είναι αστειότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Να μου κάνουν κριτική για τις θέσεις μου, το καταλαβαίνω. Αλλά όχι αυτό. Με κάτι τέτοια αυτή που ωφελείται είναι η Χρυσή Αυγή, γιατί περνάει η εντύπωση ότι είμαστε όλοι ίδιοι...»

Ο Νότης Ανανιάδης στο protagon.gr έγραψε το παρακάτω άρθρο : 
(http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=33864)

Πειραιάς, ψέματα και βιντεοταινίες

Κατ' αρχήν η είδηση. Την Παρασκευή το βράδυ, δυο ώρες μετά τις ομιλίες Τσίπρα, Δούρου, Δρίτσα στην πλ. Κοραή, την κεντρική πλατεία του Πειραιά, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε σε ψαροταβέρνα στο Χατζηκυριάκειο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Νωρίτερα, βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι το κόμμα του δεν θα παραδώσει την πόλη και το λιμάνι στα «ιδιωτικά συμφέροντα»...

Στη συνέχεια, τα ψέματα. Όταν η είδηση γίνεται γνωστή (ήδη από τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη διαψεύσουν. Ο συνήθως μειλίχιος και πράος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας πίνει τσίπουρα με μια παρέα στο «Κολα-ούζο», ένα ουζερί στο κέντρο του Πειραιά. Όταν πληροφορείται από δημοσιογράφο, γύρω στις 12.30, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το επίμαχο ραντεβού, αρχίζει να εκνευρίζεται. Του ξεφεύγει ότι του το έχουν ήδη πει, το διορθώνει λέγοντας ότι δεν μπορεί να ακούει «μαλακίες» και η συζήτηση τελειώνει με την απαξιωτική παρότρυνση: «γράψε ό,τι θες». Λίγο αργότερα, μέσα στη νύχτα, το «Λιμάνι της Αγωνίας», ο συνδυασμός του, μετά από ένα ανοίκειο μήνυμα στο Facebook διορθώνει με την εξαιρετικά χαλαρή διάψευση: «Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται». Ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρίλης δηλώνει το Σάββατο το απόγευμα ότι δεν ήταν η Δούρου στη συνάντηση. Αλλά όλος ο Πειραιάς γνωρίζει ότι η συνάντηση έγινε.

Το βράδυ του Σαββάτου σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα κυκλοφορεί ένα θολό βίντεο που δείχνει όντως την υποψήφια του ΣΥΡΖΑ στην ταβέρνα που, όπως είναι γνωστό, τρώει μέρα παρά μέρα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
Τη συνάντηση έχουν ήδη επιβεβαιώσει σε συνομιλίες που έχουν με δημοσιογράφους και πολιτικά στελέχη δυο υποψήφιοι του Γ. Σγουρού και μία υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περάματος που έτρωγαν σε μια άλλη γωνία του ίδιου μαγαζιού. Ένας δημοσιογράφος (όχι αυτός που τη βιντεοσκόπησε) πέρασε και είδε επίσης τη συνάντηση.

Το πρωί της Κυριακής ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέει ότι επρόκειτο για μια τυχαία συνάντηση και οι δυο παρέες τα είπαν στα όρθια. «Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε, άλλωστε και τους υποψήφιους του Σγουρού χαιρέτησα» προσθέτει. Τα τραπέζια Μαρινάκη - Δούρου πάντως είχαν ενωθεί. Για λίγο; Για πολύ; Για μισή, μία, δύο ώρες; Σημασία έχει ότι μετά από μια τέτοια φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν επρόκειτο για τυχαία συνάντηση θα ανέμενε κανείς από τη Ρένα Δούρου να χαιρετήσει τυπικά και να στραφεί αμέσως στην παρέα της. Η ακόμη και να πληρώσει και να φύγει.
Η Δούρου όμως μένει στην ταβέρνα. Και δίνει δικαιώματα. Κατ' αρχήν το δικαίωμα σε στελέχη της παράταξης Μώραλη σχεδόν να «πανηγυρίζουν». Μετά τη δήλωση Μαρινάκη ότι θα ψήφιζε Δρίτσα, αν ήταν να διαλέξει μεταξύ Μιχαλολιάκου και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έρχεται και το δείπνο (έστω τυχαίο) του προέδρου του Ολυμπιακού με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να τον νομιμοποιήσει, ενισχύοντας το προφίλ του στην Αριστερά.
Αργά την Κυριακή η Δούρου κάνει λόγο για μια συνάντηση ενώπιον 50 ατόμων. Όμως είναι ζήτημα αν και οι δύο παρέες αριθμούσαν συνολικά στο ίδιο τραπέζι έξι άτομα. Σε κάθε περίπτωση, είναι πια αργά για διαψεύσεις.
Αντίθετα, είναι ώρα για τον δεύτερο γύρο. Στο λιμάνι έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από την περασμένη Παρασκευή. Δέκα μέρες πριν στηθούν οι κάλπες του πρώτου γύρου. Αλλά, ίσως όχι μόνο στο λιμάνι. Άλλωστε, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, η (έστω τυχαία) συνάντηση της περασμένης Παρασκευής ήταν συνάντηση των δύο δεύτερων του πρώτου γύρου. Τόσο στον Πειραιά, όσο και στην περιφέρεια Αττικής.

ΥΓ. από τον Κ.Κ.

Παράτα μας ρε κουκλίτσα μου!

Κ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου